fbpx

Lystikäs kevätpäivä saaristossa!

Siianonginta

Opastettu siianonginta

Siianonginnasta on tullut reilussa vuosikymmenessä varsinaista kansanhuvia, eikä ihme! Siikapaikat ovat helposti saavutettavissa, tarvittavat välineet ovat yksinkertaisia ja huokeita, ja oikeiden olosuhteiden osuessa kohdalle kalaa nousee hyvin vähäiselläkin kokemuksella. Alkuun pääsee tavallisilla virvelivehkeillä, sopivaa rantaa riittää kaikille ja ensikertalainenkin oppii kalastustekniikan nopeasti. Ellei siianonginta ole sinulle entuudestaan tuttua, kalastusoppaamme opastaa sinut nopeasti alkuun. Siianonginta on helppoa ja hauskaa!

Lyhyt mutta kiivas ongintakausi käynnistyy keväällä maalis-huhtikuussa ja jatkuu toukokuun alkuun. Parhaimmillaan siianonginta on ollut yleensä pari viikkoa jäiden lähdön jälkeen, mutta tänä vuonna lämmin ja lumeton talvi, sekä jääpeitteen lähes täydellinen puuttuminen läpi koko talven, lupailevat tavallista pidempää ja kalaisampaa siikasesonkia. Ellei siianonginta ole sinulle entuudestaan tuttua, nyt jos koskaan on oikea aika aloittaa ja opetella tämä rento ja hauska harrastus.

Lystikäs kevätpäivä saaristossa!

Kiinnostaisiko keväinen siianonginta Suomenlahden kauniissa saaristossa?  Osallistu kanssamme kevään siikasesongin avaukseen!