fbpx

Räjähtäviä tärppejä!

Meritaimenen heittokalastus

Meritaimenen heittokalastus

Hopeanhohtoisen meritaimenen heittokalastus Suomenlahden saaristossa on upeinta, mitä urheilukalastaja voi kokea! Kiehtovana ja vaativana kalastuskohteena meritaimen on unelmasaalis, jonka räjähtävä tärppi, nopeat syöksyt ja villit hypyt piirtävät mieleen unohtumattoman muiston. Monille kaiken kokeneille kalastajille meritaimen on arvostetuin lohikala.

Me kalastamme meritaimenta heittokalastusvälinein Helsingin kaupungin merialueilla, Inkoossa ja Espoon vesillä. Vieheinä käytämme pääasiassa lusikkauistimia ja vaappuja, mutta perhokalastuskin onnistuu. Keväällä kalastuksemme alkaa rantavesien vapautuessa jääpeitteestä ja päättyy suunnilleen toukokuun lopussa. Syyssesonkimme käynnistyy vesien viilentyessä lokakuun puolessa välissä ja jatkuu jäiden tuloon asti. Jäätilanteen salliessa sesonki saattaa jatkua vuodenvaihteen yli.

Meritaimenen saaminen siiman päähän on vaativa haaste, jossa kaiken tulee osua kohdalleen. Kalojen löytäminen vaatii vankan paikallistuntemuksen ja kokemuksen lisäksi myös annoksen tuuria, ja vaikka kalojen piilot paljastuvat, ei ole varmaa, että ne saadaan haaviin asti. Saalistakuuta emme siis uskalla antaa, mutta teemme kaikkemme luodaksemme kalaretkesi onnistumiselle parhaat mahdolliset puitteet!